Over mij

Mijn naam is Alexandra van Hensbergen en ik ben afgestudeerd shiatsutherapeut. Mijn opleiding heb ik gehad bij instituut ShuHaRi, wat onderdeel is van de Academie Qing Bai. Deze opleiding is HBO-gecertificeerd. Ik volg doorlopend bijscholingen op het gebied van shiatsu en oosterse geneeswijzen om mijn kennis en vaardigheden te vergroten en bij te houden. Ik zie de oosterse geneeswijzen als een vakgebied waarin je nooit uitgeleerd raakt.
Daarnaast heb ik de opleiding Westers Medische Basiskennis voltooid. De blik op de westerse geneeskunde vind ik nuttig om te kunnen begrijpen wat reguliere behandelaars bedoelen en om risico’s zorgvuldig in te kunnen schatten. Ik zie veel toegevoegde waarde in shiatsu naast een behandeltraject van huisarts, medisch specialist, psycholoog of andere hulpverlener.

Op dit moment ben volg ik de studie Acupunctuur bij Academie Bo Yi in Zoetermeer; inmiddels zit in in met laatste studiejaar. Het opnieuw bestuderen van de theorie van Chinese geneeskunde, nu ik al een aantal jaren ervaring heb in mijn shiatsupraktijk, levert nu al veel verdieping in mijn inzichten op. Ik merk dat ik nu nog beter in staat ben om goede resultaten in de shiatsu te behalen.

Tot en met 2018 heb ik het werk in mijn praktijk gecombineerd met een deeltijdbaan in de IT. Inmiddels heb ik de keuze gemaakt om mij volledig op de oosterse geneeswijzen te focussen.

De filosofie van waaruit ik naar mensen kijk gaat ervan uit dat er problemen ontstaan als mensen zich niet meer zelf aan kunnen passen aan hun omgeving. Dat kan komen door gewoonten die te ver doorgeslagen zijn maar zo moeilijk los te laten zijn, of doordat de wereld om de mensen heen verandert. Ik ben ervan overtuigd dat je een ander niet kunt dwingen om een ander te zijn als hij is. Ook niet als je van mening bent dat daar nu juist de oorzaak van problemen ligt. Karakter, houding, gedrag, opvoeding, overtuigingen en gewoonten, in combinatie met een steeds veranderende buitenwereld, zorgen ervoor dat mensen tegen barrières aanlopen. In de wereld van de oosterse geneeswijzen kun je dit zien als stagnerende energie, waardoor iemand gezondheidsklachten krijgt. Dit kunnen fysieke klachten zijn, maar ook het mentaal niet meer om kunnen gaan met dingen die voorheen wel lukten.
Ik kan en wil niemand dwingen om te veranderen. Maar ik kan wel iemand helpen de energie te vinden om zelf de stap te zetten en iets te veranderen. In mijn behandelingstrajecten richt ik mij er op om de energiebalans te herstellen én de klachten te verlichten. Een cliënt kan met deze basis zelf weer het heft in handen nemen. Ieder mens heeft op z’n tijd een helpende hand nodig. Die kan ik in de vorm van shiatsu aanbieden.

Ik ben aangesloten bij beroepsverening NWP. Hierdoor komen mijn behandelingen in aanmerking voor een vergoeding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekeringen van de meeste ziektekostenverzekeraars. NWP is aangesloten bij klachtencommissie KAB .
Informeer zelf bij uw ziektekostenverzekeraar of vergoeding voor u van toepassing is.